Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Overige werkzaamheden glaszetter

Wist je dat een glaszetter ook schildersklussen kan uitvoeren? En andersom? In de meeste steden zijn een groot aantal verschillende schildersbedrijven actief die ook bijvoorbeeld een kapotte ruit kunnen herstellen of HR glas kunnen plaatsen. Juist hierdoor is het voor veel mensen lastig om een goed bedrijf uit te kiezen die je de werkzaamheden aan jouw woning toevertrouwd. Waarop kun je de keuze voor het schildersbedrijf of de glaszetter allemaal op baseren?

Aard van de werkzaamheden
Allereerst is het van belang dat je de aard van de werkzaamheden in kaart brengt. Veel schildersbedrijven hebben namelijk in de loop der jaren een specialisme ontwikkeld. Dit houdt onder andere in dat het bedrijf over experts beschikt die verschillende werkzaamheden beter uit kunnen voeren dan andere bedrijven. Dit is voornamelijk het geval wanneer je een monumentaal pand bezit, of bijvoorbeeld een project hebt voor een openbaar gebouw. Dit vergt namelijk een andere aanpak dan een normale gezinswoning. Niet iedere vakman is dan ook in staat om alle werkzaamheden uit te voeren.

Aanvullende werkzaamheden
Daarnaast kan het ook zo zijn dat je niet alleen schilderwerk hebt om uit te laten voeren, maar wil je bijvoorbeeld ook nieuw glas aanbrengen of enkele muren in het huis behangen. In dat geval zijn er ook een groot aantal schildersbedrijven die aanvullende werkzaamheden aanbieden. Dit houdt onder andere in dat je maar één bedrijf in hoeft te huren om de complete woning aan te pakken. Veel bedrijven bieden je in dat geval een aantrekkelijke korting, doordat je dus verschillende werkzaamheden aan elkaar koppelt. Daarom kan een glaszetter je ook helpen met andere diensten zoals schilderswerkzaamheden.

De prijs
Uiteraard kun je ook vooral de keuze baseren op de prijs dat het bedrijf vraagt voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Vrijwel ieder schildersbedrijf biedt dan ook aan om een vrijblijvende en kosteloze offerte aan te vragen. Hierdoor heb je een beter beeld van de kosten die bij de werkzaamheden horen. Daarnaast kun je verschillende schildersbedrijven met elkaar vergelijken, zodat je een betere keuze kunt maken.

De werkwijze van het schildersbedrijf
Het kan goed zijn dat je niet vaak met een schildersbedrijf te maken hebt, dit kan voornamelijk komen doordat je maar eens in de zoveel jaren een schildersbedrijf inhuurt. Het kan dan ook goed zijn dat je niet precies weet wat de werkwijze van het schildersbedrijf is. Hieronder worden enkele algemene onderdelen van de werkwijze besproken.

Het schildersbedrijf uitnodigen
Het komt vaak voor dat je een vrijblijvende offerte aan wilt vragen bij het schildersbedrijf van jouw keuze. In dat geval dien je enkele gegevens te kunnen overleggen, waaronder over de aard van de werkzaamheden en hoe groot de oppervlakte is dat geschilderd dient te worden. In sommige gevallen kan het zijn dat het schildersbedrijf nog enkele vragen heeft. Om de werkzaamheden beter op waarde in te kunnen schatten kiezen veel schildersbedrijven er voor om even langs te komen. Hierdoor kunnen ze jouw woning met eigen ogen zien, waardoor zij een beter beeld krijgen van de werkzaamheden die je wilt laten verrichten. Groot voordeel hiervan is, is dat de offerte ook beter op jouw situatie wordt aangepast.

Voortdurend contact
Om er voor te zorgen dat je als klant naar volle tevredenheid de diensten afneemt bij het schildersbedrijf kiezen veel bedrijven er voor om voortdurend met jou in contact te staan. Dit stelt het schildersbedrijf onder andere in staat om jouw wensen goed in kaart te brengen. Daarnaast kan ook het project er om vragen dat er meer contact is dan normaal, bijvoorbeeld wanneer het een monumentaal pand betreft. In dergelijke gevallen is het van groot belang dat het pand op een bepaalde manier wordt opgeknapt, zodat het monumentale pand weer in ere wordt hersteld.

Wat houdt de BTW regeling schilderwerk in?
Wanneer je schilderwerk wilt laten uitvoeren aan jouw woning kan het erg aantrekkelijk zijn om eerst naar de BTW-regeling schilderwerk te kijken. Dit kan namelijk enorme voordelen bieden op de totale kosten voor het uitvoeren van schilderwerk.

De regeling
Er zijn een aantal zaken die je moet weten voer de BTW regeling. Wanneer je goed op de hoogte bent van de verschillende bepalingen binnen deze regeling voorkom je namelijk dat er misverstanden ontstaan. Daarnaast zorg je er met het naleven van deze regeling ervoor dat je in sommige gevallen flinke korting kunt ontvangen op de totale kosten van het schilderwerk.

Waar is de regeling voor bedoeld?
De Nederlandse overheid heeft de BTW regeling schilderwerk voornamelijk in het leven geroepen om er voor te zorgen dat schilder- en stucadoorwerk onder het lage 6% btw tarief vallen. Dit scheelt aanzienlijk in de totale kosten, het normale btw tarief is dan ook 21%. Zo kun je onder andere aanspraak maken op deze regeling wanneer je een schilder inhuurt om het schilderwerk uit te voeren. Ook wanneer je een aannemer inschakelt om het schilderwerk op te laten knappen kan het zijn dat dit onder het lage BTW tarief valt. Het is dan ook zeer de moeite waard om altijd even te kijken of de werkzaamheden onder dit lage tarief vallen.

Welke werkzaamheden vallen onder de regeling
Niet alles wat je op wilt laten knappen aan jouw woning valt onder deze regeling. Wel heb je recht op het lage tarief wanneer je iemand inschakelt die het voorbereidende werk levert voordat het uiteindelijke schilderwerk wordt uitgevoerd, zoals het ontvetten van het oppervlak. Ook de voorbehandeling van het oppervlak dat uiteindelijk geschilderd wordt valt onder het lage tarief, evenals het binnen- en buitenschilderwerk. Ten slotte vallen ook de kosten voor de materialen en arbeidsuren onder het lage tarief.

Het inhuren van een schildersbedrijf
Wanneer je verschillende onderdelen aan jouw huis, zowel binnen als buiten, wilt laten opknappen kun je besluiten om een schildersbedrijf in te schakelen. Waar moet je precies rekening mee houden wanneer je een schildersbedrijf inhuurt?

Verschillende werkzaamheden
Allereerst is het van belang dat je bepaald welke werkzaamheden er in of rondom jouw huis gerealiseerd moeten worden. Vele schildersbedrijven richten zich namelijk op een bepaald specialisme, waardoor zij expert zijn binnen een bepaald vakgebied. Zo kan het zijn dat je voor binnen een ander schildersbedrijf kunt inhuren dan dat je in het verleden voor buitenshuis hebt gedaan. Dit ligt uiteraard aan de kwaliteiten van het schildersbedrijf. Ook kan het zijn dat een bepaald schildersbedrijf zich alleen op grotere projecten richt, en niet zozeer op consumentenwoningen.

Maatschappelijk verantwoord
Het wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker om ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook bij schildersbedrijven kom je dit steeds vaker tegen. Dit uit zich dan ook voornamelijk in het werken met betere materialen, die minder schadelijk zijn voor het milieu. Ook het zo effectief mogelijk maken van het logistieke beleid valt onder maatschappelijk ondernemen. Wanneer je hier zelf ook veel waarde aan hecht kun je hier rekening mee houden tijdens jouw zoektocht naar het meest geschikte schildersbedrijf. Het is dan ook niet zo dat dergelijke bedrijven hogere kosten in rekening brengen, maar zij houden wel rekening met het milieu.

Vrijblijvend een offerte aanvragen
Wanneer je weet welke werkzaamheden je uit wilt laten voeren aan jouw huis kun je op zoek gaan naar verschillende schildersbedrijven. Het is vaak verstandig om een aantal verschillende bedrijven aan te schrijven. De meeste bedrijven bieden jou dan ook vrijblijvend en kosteloos een offerte aan. Aan de hand van enkele gegevens kunnen zij redelijk goed inschatten hoe hoog de kosten uiteindelijk zullen worden. Doordat je verschillende offertes krijgt toegestuurd kun je de verschillende bedrijven met elkaar vergelijken.

Externe bronnen:
Subsidie schilder
Prijzen schilder
Belastingdienst

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters