Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Soorten glas

Als je glas wilt laten zetten dan kun je uit vele verschillende soorten glas een keuze maken. We maken graag een opsomming voor je waar je uit kunt kiezen en geven een korte toelichting per soort.

Soorten glas

Ten eerste is er enkel glas. Het is een laag glas welke vaak voor garages en schuren wordt gebruikt. Vroeger zaten ze ook in normale huizen, maar deze zijn tegenwoordig allemaal vervangen voor dubbel glas. Dubbel glas is een dubbele laag glas met daartussen een vacuüm luchtlaag. Door deze laag lucht ontstaat er een isolatie tegen de warmte en ook tegen het geluid van buiten. Isolatieglas is glas wat door speciale gassen tussen de dubbele glaslagen nog beter isoleert om de warmte in de woning te houden.

Dan is er thermopaneglas. Dit is tevens een dubbele glaslaag. Je kunt eventueel ook kiezen voor zonwerend glas. Vooral bij serres wordt dit gedaan om de warmte buiten de woning te weren. De sterke zonnestralen kunnen je interieur namelijk zwaar aantasten. Geluidswerend glas is glas wat zorgt voor het weren van geluid uit je woning. Gekleurd glas is om je woning wat vrolijker te maken. En om te zorgen voor wat afwisseling in je huis.

Veiligheidsglas is glas wat niet uit elkaar valt als je er tegen aan valt. Het blijft een dikke laag glas welke geen glassplinters los laat. Brandwerend glas zorgt voor een brandvertragende werking. Draadglas is glas met veiligheidsdraden erin. Gehard glas is glas wat erg sterk is en waar je eigenlijk niet doorheen kunt komen. Het wordt veel in glazen deuren gebruikt. Daarnaast zijn er nog een groot aantal glas soorten waar je voor kunt kiezen.

Glaszetters vergelijken?

Door het aanbod te vergelijken kun je een betere keuze maken en mogelijk besparen op de kosten voor het inhuren van een glaszetter. In Nederland zijn er meer dan 1000 glaszetters actief en is het maken van een goede keuze niet altijd even makkelijk. Daarom is het raadzaam om offertes op te vragen en het aanbod te vergelijken. Zo zie je direct wie de beste deal heeft en betaal je niet te veel voor je opdracht. Bekijk pagina offertes glaszetter.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters