Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Condens

Als je pas nieuwe ruiten hebt gekocht hebt met HR+ glas dan zou je verwachten dat deze niet mogen beslaan. Niets is echter minder waar. Een cursus bouwfysica leert ons dat ook HR+ glas beslaan kan. Het is namelijk soms simpelweg vocht wat niet weg kan en zich dan tegen de ruit nestelt. Als je veel aan het koken bent in de keuken dan kan ook het HR+ glas beslaan. Dat het glas beslaat is dus niet iets waar je jezelf druk om hoeft te maken. Het zal echter minder snel voorkomen door een temperatuurverschil van binnen en buiten. Een raam met enkel glas zal veel sneller beslaan.

Het glas beslaat en trekt niet weg

Als het HR+ glas beslaat en het vocht niet weg trekt dan kan het zijn dat het glas binnenste buiten is geplaatst. De coating zit dan aan de verkeerde kant. Het is dan goed om contact op te nemen met de glaszetter of het bedrijf welke de ramen hebben geplaatst. Het is echter iets wat bijna niet voorkomt.

De kosten van HR+ glas

Als je HR+ glas gaat kopen dan moet je rekenen op een investering van 75 euro tot 80 euro per m2 voor het glas. Daarnaast kun je nog kosten hebben voor het laten plaatsen ervan. Het is verstandig om bij meerdere glaszetters een offerte op te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten van hoogrendementsglas.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters