Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Geluidswerend driedubbel glas

Driedubbel glas staat bekend om zijn extreem lage U-waarde, wat de isolatiewaarde ofwel warmtedoorgangscoëfficiënt aangeeft. Simpel gezegd geeft deze waarde aan hoeveel warmte door het glas verloren gaat. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte door het glas verloren gaat en hoe beter de isolerende werking van het glas is. Driedubbel glas, met drie lagen glas en twee lagen stilstaand lucht of edelgas daartussen, heeft een extreem lage U-waarde. Om dezelfde reden dat driedubbel glas vrijwel geen warmte doorlaat werkt dit type glas ook uitstekend als geluidswerend glas. Het aantal decibel geluid dat van buiten door het glas binnen nog te horen is is door driedubbel glas te plaatsen aanzienlijk minder dan bij enkel- of dubbelglas. Wanneer je dus op zoek bent naar geluidswerend glas wat tevens energiebesparend werkt dan is driedubbel glas een goede optie om naar te kijken.

In welke gevallen is driedubbel geluidswerend glas nuttig?

Glas in de kozijnen van je huis wat geluidswerend werkt is natuurlijk vooral nuttig wanneer je graag geluid van buiten wilt weren binnenshuis. Ook kan het voorkomen dat je ervoor wilt zorgen dat hard geluid wat binnen in een gebouw te horen is, mensen buiten niet tot last is. Denk hierbij aan een discotheek of concertzaal. Het meest voorkomend is echter dat mensen graag geluid van buitenaf binnenshuis willen weren. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen wiens woning is gelegen aan een drukke autoweg, een binnenstad met veel uitgaanspubliek, een treinrails of dichtbij een vliegveld. De harde geluiden waarmee je in deze woonsituaties geconfronteerd wordt wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buiten houden. De geluidswerende eigenschappen van driedubbel glas komen hierbij perfect van pas en kunnen deze wens in vervulling brengen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters