Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Voordelen hoogrendementsglas

Als je kiest voor hoogrendementsglas dan kun je ook rekenen op vele voordelen. De grootste voordelen zijn echter dat je een beter isolatie krijgt van de woning, de aanschafprijs relatief laag is en ook dat de terugverdientijd snel te behalen is. Laten we deze drie voordelen iets beter bespreken.

1) Een goede isolatie

Door te kiezen voor hoogrendementsglas zal je een woning krijgen welke beter geïsoleerd is. De woning zal een goede isolatie kennen. Hoe beter het hoogrendementsglas, hoe beter de isolatie. Zo is er hoogrendementsglas wat een besparing kent van 180 euro per jaar (ten opzichte van enkel glas). Ook is er HR+ glas waarbij de besparing 220 euro per jaar is. Dan is er HR++ glas met een besparing van 260 euro per jaar en vervolgens is er nog het HR+++ glas wat een besparing bezorgd van 280 euro per jaar. De U-waarde loopt af van 2 tot 0,5 bij HR+++ glas. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie (de besparingen gelden bij een woning met 20 m2 aan glasoppervlakte).

2) Een korte terugverdientijd

Door de besparing welke ontstaat door het hoogrendementsglas is het mogelijk om de investering terug te verdienen. Reken op een terugverdientijd van 5 tot 7 jaren. Hierbij is HR++ het meest gunstige. Het is echter goed om niet alleen naar de terugverdientijd te kijken. Het wooncomfort is natuurlijk ook belangrijk.

3) Een lage aanschafprijs

Door niet het duurste en beste hoogrendementsglas te kiezen (HR++ or HR+++) is het mogelijk om toch hoogrendementsglas in je woning te krijgen voor een betaalbare prijs. De investering is niet hoog en je krijgt direct de voordelen te pakken van hoogrendementsglas.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters