Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Kosten driedubbel glas

De kosten van driedubbel glas bestaan uit de aanschaf van het glas, ook wel HR+++ glas genoemd, en de plaatsing daarvan door een professionele glaszetter. Deze beide kosten kunnen aardig oplopen, wat ervoor zorgt dat driedubbel glas een flinke investering is.

Een deel van deze investering verdien je jaarlijks weer terug door de extra besparing op de energiekosten die de plaatsing van driedubbel glas teweeg brengt. Toch blijft een investering in driedubbel glas er één die hoge kosten met zich meebrengt.

Zijn de kosten meer dan dubbelglas?

De kosten voor driedubbel glas zijn aanzienlijk meer dan die van dubbel glas of HR++ glas. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat er extra materiaal en een langer productieproces nodig is om dit type glas te fabriceren. Driedubbel glas bestaat immers uit drie lagen glas, heeft een gemiddelde dikte van 37 millimeter en weegt per vierkante meter 10 kilo zwaarder dan dubbel glas. Dit extra gewicht en grotere afmetingen zorgen er ook voor dat de installatie kosten voor driedubbel glas hoger liggen dan die van dubbelglas.

Hoe kun je besparen op de aanschaf?

Hoewel op de aanschafprijs voor driedubbel glas niet extreem hoge prijsverschillen te vinden zijn, verschillen de prijzen voor de installatie van het glas wel veel per glaszetter. Als je dus wilt besparen op de aanschaf van driedubbel glas loont het om bij meerdere glaszetters een offerte aan te vragen. Tevens is een optie, die regelmatig wordt toegepast om de hoge kosten van driedubbel glas enigszins te beperken, om slechts de ramen waar geen zon op staat van driedubbel glas te voorzien.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters