Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glaszetterwijzer.nl Informatie en vrijblijvend advies over het inhuren van een glaszetter!
Glaszetterwijzer.nl

Gehard glas snijden

Net als veiligheidsglas kun je gehard glas niet snijden. Je beschadigd het geharde glas en het zal direct uit elkaar vallen. Het geharde glas is op en speciale manier geproduceerd waardoor snijden eigenlijk onmogelijk is. Het is daarom slim om voor het laten maken van gehard glas de afmetingen vier of vijf keer op te meten. Zo voorkom je problemen.

Doe het niet: gehard glas snijden

Ons advies is dus om vooral niet het glas te gaan snijden. Als je het wat kleiner wilt maken dan zal de hele ruit barsten en in duizenden stukjes uiteen spatten. Hoewel gehard glas relatief betaalbaar is, is het natuurlijk zonde van het geld. Ook voor het milieu is het een verspilling van grondstoffen. Kies er daarom voor om gehard glas op maat te laten maken, zodat je het snijden voorkomen kan.

Kies voor de juiste afmeting!

We willen nogmaals benadrukken dat het zeer belangrijk is om de juiste afmetingen te hanteren bij gehard glas. Als je een product of ruit van gehard glas nodig hebt dan moet je het in de juiste afmetingen laten maken. Een glashandel of glaszetter zal hierom vaak bij je langskomen om de juiste afmetingen te maken. Door dit door een professional te laten doen ben je verzekerd dat er geen fouten gemaakt worden. Mocht dit ondanks alle goede zorg toch voorkomen dan ben je hier natuurlijk zelf niet verantwoordelijk voor.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters